Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
25.000 Ft felett ingyenes szállítás 25.000 Ft felett ingyenes szállítás

ÁSZF

ÁSZF
1. Webáruházunk üzemeltetője, továbbiakban "Szolgáltató":
Illatbox
Székhely és telephely: 1046 Budapest,Török Ignác utca 6.
E-mail: choganillatbox@gmail.com

Adószám: 59680769-1-41

2. Tárhely szolgáltató:
Cégnév: Shoprenter Kft
Postai cím: 4028 Debrecen, Kassai út 129
Telefon: +3612345012+36-1/234-5012

3. Webáruházunk használata:
A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely az Illatbox.hu weboldalon található elektronikus áruházon (a továbbiakban: az Illatbox.hu webáruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. Az Illatbox.hu webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza. Az Illatbox.hu webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A szerződés nyelve: magyar. A szerződés írásbeli szerződésnek minősül, és nem kerül iktatásra.
A rendelés menete:
Webáruházunkban a vásárlás regisztrációval és anélkül is lehetséges. A regisztráció során meg kell adni egy létező e-mail címet és egy jelszót. A megrendelés teljesítéséhez, illetve a kézbesítéshez a pontos adatok megadása szükséges. A regisztrációt követően azonnal be tud jelentkezni a rendelés megtételéhez az előzőleg megadott e-mail címmel és jelszóval. Módja van hírlevélre való feliratkozásra is, mely révén speciális ajánlatokkal, akciókkal kereshetjük meg Önt hírlevelünkben. A regisztrációt követően visszaigazolás érkezik az Ön e-mail címére. Megrendelését az Illatbox.hu webáruházon keresztül küldheti el.
Adatait megtekintheti és módosíthatja a "Fiókom" linkre kattintva. Ha bármilyen technikai kérdése merülne fel, vagy nem sikerül a rendelést leadnia, akkor email-en (choganillatbox@gmail.com) is szívesen állunk rendelkezésére. A webáruház termékei kategóriák szerint vannak rendezve a könnyebb átláthatóság érdekében. A termék nevére kattintva megjelenik annak részletes leírása. A rendelés feladásához a legfelül található "Kosár tartalma" gombra kattintva véglegesítheti. A rendelés menete három részből áll: A szállítási cím résznél adhatja meg az Ön személyes  adatait, illetve megjelennek, amit regisztrációkor adott meg. A következő pont a fizetési mód, ahol kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelőt. Az utolsó lépés a rendelés jóváhagyása. Itt láthatja a megrendelt termékeket és a pontos végösszeget. A megrendeléséhez megjegyzést is fűzhet. Ide írhatja, ha pl. a szállítási hely speciális megközelítést kíván, ha a házba való bejutáshoz kaputelefon szükséges. A rendelés véglegesítése a rendelés jóváhagyása gombra kattintva történik. A sikeres rendelés végén a honlap ezt jelzi Önnek, de erről automatikusan generált e-mailben visszaigazolást is kap.
A Webáruházban feltüntetett tartalom nem minősül ajánlattételnek, az eladót – a megrendelés beérkezésével – nem köti adásvételi szerződés megkötésére vonatkozó kötelezettség.
Ha átutalást (előre utalást) választott, akkor az összeg számlánkon történő jóváírásáról és a küldemény feladásáról e-mailben tájékoztatjuk. Előre utalásos rendelését, a termék(ek) foglalását - külön kérés hiányában - 3 napig tartjuk fent. 3 nap elteltével, amennyiben az utalás nem érkezett meg, vagy ennek elmaradásának okát nem jelzi, rendelését érvénytelenítjük, a készletfoglalást megszüntetjük. Az áruházban feltüntetett árak érvényes (bruttó) fogyasztói árak.
A Szolgáltató az Ügyfél megrendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el (mely e-mail nem azonos a rendelés leadása után rendszer által küldött automata üzenettel melyben a rendszer a rendelés megérkezéséről automatikusan tájékoztatja a rendelést leadót), melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. A megrendelés leadását vagy a Szolgáltató által elfogadó e-mail visszaigazolását követően a szerződés, annak teljesítéséig bármely fél részéről indoklás nélkül szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül.
Abban az esetben ha a vevő korábban már nem vett át csomagot, akkor a következő rendelést a szolgáltató jogosult elutasítani vagy előre utaláshoz kötni. A szolgáltató a webshopban Utánvét ellenőr alkalmazást használ, csak megfelelő termékátvételi aránnyal rendelkező vásárlóktól fogad el utánvétes megrendelést.

4. Kiszállításra vonatkozó információk:
A megrendelt terméket a szolgáltató csomagautomatában vagy futárral juttatja el a Vevőhöz a megrendeléstől számítva 1 - 14 napon belül. Termék csere és elállás esetén, a teljes költséget a vásárló állja (a költség meghatározásában segít a webáruház)
Csomagátvételkor mindig ellenőriznie kell a csomag sértetlenségét az átvevőnek. Rendkívül ritkán fordul elő, de ha mégis sérült lenne a küldemény,keresse az adott szállító ügyfélszolgálatát és ezt haladéktalanul jelezze felénk is. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.
5. Garancia, jótállás:
A jótállás és szavatosság arra terjed ki, hogy az illatbox.hu oldalon megrendelt és az Eladó által leszállított termékek anyag - és gyártási hibáktól mentesek.
Az Eladó minden vásárlásról a hatályos jogszabályoknak megfelelő számlát állít ki, mely a legtöbb esetben egyben jótállási jegyként is szolgál.
A 151 / 2003 (IX.22) Kormányrendelet alapján a cégünk által forgalmazott termékekre az itt leírt feltételek mellett 6 hónap jótállást vállalunk. Ön a jótállási igényét a vásárolt termékhez mellékelt eredeti számlával érvényesítheti, ezért kérjük, hogy ezt gondosan őrizze meg. A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával kezdődik.
A jótállási felelősséget kizáró feltételek: helytelen szállítás, tárolás, erőszakos külső behatás, elemi csapás. Kizárólag új, garanciális termékek kerülnek értékesítésre. Csak bizonyítottan hibás termék kerül kicserélésre. Kérjük, a küldemény átvételekor győződjön meg a csomagolás sértetlenségéről. A küldemény bármilyen feltételezett sérülése esetén keresse az adott szállító ügyfélszolgálatát és ezt haladéktalanul jelezze felénk is.
A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles írásban (e-mailben) jelezni, amennyiben ezt elmulasztja, az ebből adódó károk a vevőt terhelik.
A garancia érvényesítése: termék használhatóságát befolyásoló hibák pl. pumpa hiba videofelvétel alapján kerül elbírálásra. A szolgáltató a terméket sérülésmentesen küldi a vásárlónak, bontatlan garanciafóliával ellátott csomagolásban, ha a szállítás során sérült, törött terméket kap azt a szállítást végző szolgáltató felé tudja érvényesíteni. Nem tetsző illat miatti reklamáció a vásárló felelőssége, a vásárló a vásárlást megelőzően illatminta vásárlással és kipróbálással meg tud győződni a termék neki tetszéséről, megfelelőségéről. Összetétellel, beltartalommal kapcsolatos észrevétel esetén az észrevételt a szolgáltató jelzi a parfüm gyártója felé.
6.a Elállás joga:
Vevő a szerződéstől az áru átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat.
Ebben az esetben webáruházunk a termék visszaérkezésétől számított 30 napon belül postai utalványon (vagy banki átutalás formájában) megtéríti a teljes vételárat a Vevő részére.
A Vevő elállási jogával nem élhet, ha a vásárolt terméket nem tudja eredeti csomagolásban (doboz + fólia) visszaszolgáltatni.  
A 17/1999 kormányrendelet 5/c. pontjában leírtak szerint, amennyiben Önnek a megvásárolt termék kibontás után nem tetszik, akkor (bontott, kifújt) a természeténél fogva és higiéniai okok miatt a termék árát nem tudjuk téríteni.
A fogyasztónak minősülő személy jogosult a vásárlástól indokolás nélkül elállni az alábbi esetekben:
- a csomag feladása előtt, ha ezt írásban, vagy szóban jelzi, ebben az esetben az előre utalt vételár és szállítási díj 3 munkanapon belül az utaló bankszámlára visszautalásra kerül
- a termék (több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék, több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tétel vagy darab, ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatás), átvételének napjától 14 napon belül írásban,
a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezései alapján.
A fogyasztó az elállási jogát a mellékelt elállási nyilatkozat minta felhasználásával, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján gyakorolhatja:

Elállási/Felmondási nyilatkozat:
(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett: Illatbox, 1046 Budapest,Török Ignác utca 6.
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása:
Kelt 202_.__.__

Elállás esetén a terméket és annak eredeti csomagolását, dobozát sértetlen - külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes - állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén küldje vissza címünkre, utánvétként feladott csomagot nem áll módunkban átvenni. A visszaküldött terméket átvesszük, annak megfelelőségét ellenőrizzük, ha sértetlenül érkezett vissza az Ön által kifizetett termék vételárat, (a szállítási költséget nem) az elállást követő 30 napon belül visszatérítjük. Az Illatbox.hu webáruház mindaddig visszatarthatja az áru árának visszafizetését, amíg vissza nem kapta az árut. Az elállási jog gyakorlása miatt a termék szállításával és visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket Ön köteles viselni. Utánvéttel, portósan, egyéb fizetősen visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a termék nem rendeltetésszerű használatából (láthatóan használt, hiányos, sérült, stb) eredő károk megtérítésére igényt tartunk.
Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek, azaz ha az Ügyfél olyan magánszemély, aki az árut önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében rendeli, illetve vásárolja meg (tehát a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény értelmében fogyasztónak minősül).
6.b Át nem vett csomagok
A vevő ez esetben szerződésszegést követ el, Ptk. 6:156. § (1). A csomag átvételének megtagadása, vagy elmulasztása nem minősül vásárlástól való elállásnak. Mivel nem vette át a megrendelt terméket, nem teljesítette a szerződéses kötelezettségét (azaz a teljesítést nem fogadta el). Ilyen esetben a szerződés felmondásra kerül és kártérítésként az oda és visszaszállítás, csomagolás, adminisztrálás díja egységesen 3000HUF díjbekérőn kiszámlázásra kerül, 8 napon belüli nem fizetés esetén automatikusan a Payee.tech követeléskezelőhöz kerül, a szerződésszegésből keletkező egyéb (jogi) költségek (akár a fizetési meghagyásos eljárások díjai) megfizetése is a megrendelőt terheli.
Ha a vevő előre fizetett, akkor a termék ellenértékét a szállítási, csomagolás és adminisztrációs díj (egységesen 3000HUF) levonásával kerül visszafizetésre. Ha a rendelés a teljesülő feltételek miatt (25000HUF fölötti vagy törzsvásárló 15000HUF fölötti vásárlás érték) ingyenes szállítással kerülne teljesítésre, de a vevő nem veszi azt át úgy az át nem vett csomag 3000HUF szállítási, csomagolási és adminisztrációs díja kiszámlázásra kerül.
A nem helyesen megadott elérhetőségi adatok (telefonszám, e-mail) miatt meghiúsuló át nem vétel az adatokat biztosító vásárló felelőssége, az ez miatt nem teljesíthető átvétel miatt szintén 3000HUF szállítási, csomagolási és adminisztrációs díja kerül kiszámlázásra.  
7. Adatvédelemmel kapcsolatos információk:

Az adatkezelő megnevezése:
Név: Illatbox
Székhely és levelezési cím: 1046 Budapest,Török Ignác utca 6.
Email cím: choganillatbox@gmail.com

A kezelt személyes adatok köre:
Regisztráció. A regisztráció során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:
felhasználónév,
saját e-mail cím,
jelszó,
számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),
szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),
telefonszám.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybevétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.
Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.
A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küldünk a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Analitycs rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.
Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)

Alkalmazott cookie-k:
Analitika, követés cookie,
Webhelyen keresztüli követés,
Bejelentkezési, felhasználó azonosító session cookie.
A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben hogyan lehet letiltani a cookie-kat,hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Az adatkezelés jogalapja, célja és módja:
Az adatkezelésre a Weboldalon található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást Felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldal használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg. Az adatkezelés célja a Weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A Szolgáltató a felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme. Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag. Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az adatkezelés időtartama:
A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart. A regisztráció Felhasználó általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor, az Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: ÁSZF) rögzített esetben és módon kerülhet sor. A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja. Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás:
Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át. Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe. Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.
Adatfeldolgozók megnevezése:

MPL, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. - futárszolgálati tevékenység.
FOXPOST, 3300 Eger, Maklári út 119. - futárszolgálati tevékenység.
PACKETA, 1044 Budapest, Ezred utca 1-3. B2/11. - futárszolgálati tevékenység.
UTÁNVÉT ELLENŐR KFT, 8640 Fonyód, Szigligeti utca 10.
SHOPRENTER KFT, 4028 Debrecen, Kassai út 129. - webshop szolgáltató
PAYEE TECH - DIGITÁLIS KÖVETELÉSKEZELŐ, - 1054 Budapest, Honvéd utca 8. 1.
SZÁM-INTERN KÖNYVELŐ IRODA Budapest 1043 Virág utca 22
CHOGAN - GROUP gyártó - forgalmazó Via Antonio Riccheo, 7, 76121 Barletta BT, Olaszország
A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek:
A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat az ÁSZF-ben meghatározott módon. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján. Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:
Illatbox, Székhely és levelezési cím: 1046 Budapest,Török Ignác utca 6.
Email cím: choganillatbox@gmail.com
A Ügyfél bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül. A felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait a Felhasználó a Weboldalon maga helyesbítheti; egyéb esetekben Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi. A Felhasználó a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (https://www.naih.hu/ugyfelszolgalat-kapcsolat) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén. Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére.
A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

E-mail címek felhasználása:
A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére. Az e-mail címek kezelése elsősorban a Felhasználó azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybevétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások vagy az ÁSZF változása esetén a változásokra vonatkozó, valamint a Szolgáltató egyéb hasonló szolgáltatásaira vonatkozó tájékoztatást a Szolgáltató bizonyos esetekben elektronikus formában, e-mailben juttatja el az érintettek részére. Az ilyen "értesítési listáról" nem lehet leiratkozni, ezen értesítéseket azonban a Szolgáltató nem használja reklámozási célra. A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a Szolgáltató csak a Felhasználó kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A Felhasználó bármikor leiratkozhat a hírlevélről, a hírlevél alján elhelyezett link segítségével.

Egyéb rendelkezések:
Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa. Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.
Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Szabályzatban foglaltakat.

Adatvédelemre vonatkozó hazai hatályos jogszabályok:
• Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
• Az 2001.évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;
• Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
• Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII törvény (a továbbiakban: Infotv.)

8. Felelősség:
Az Illatbox.hu webáruházban található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget. Az Ügyfél a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően. Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. Az Ügyfél teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett. A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget. Az Ügyfelek által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. Az Internet globális jellege miatt az Ügyfél elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység az Ügyfél államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag az Ügyfelet terheli a felelősség. Amennyiben az Ügyfél a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

A felelősség korlátozása
8.1. Az Illatbox.hu-ban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
8.2. Az Illatbox.hu semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:
Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat,
Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az akadálytalan működését és a vásárlást,
Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon,
Bármely levél, amely elektronikus formában érkezett vagy bármilyen adat elvesztése,
Bármely szoftver nem megfelelő működése,
Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
8.3.Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható az Illatbox.hu-n


9. Szerzői jogok:
Az Illatbox.hu webáruház szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást). Az oldal teljes tartalma az 1999. évi LXXVI. törvény (szerzői jogról) és a 2001. évi CVIII. (E-ker.) törvény vonatkozó paragrafusai alapján szerzői jogvédelem alatt áll, annak másolása, terjesztése, és bárminemű továbbadása nem megengedett, kizárólag a cég írásos hozzájárulásával.
A szerzői jogról szóló törvény 94. § (1) bekezdése és 95. § (1) bekezdése értelmében a szerzői jogok megsértői kártérítésre kötelezettek és egyéb törvényi szankcióval sújthatók.

10. Panaszügyintézés lehetőségeinek ismertetése:
• Vásárló a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:
Levelezési cím: 1046 Budapest,Török Ignác utca6.
E-mail: choganillatbox@gmail.com
• Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
https://www.naih.hu/ugyfelszolgalat-kapcsolat
Vagy a területileg illetékes Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

11. Árak és ÁFA mértéke:
Az oldalon feltüntettet árak minden esetben bruttó árak, kivéve, ha az ÁFA külön feltüntetésre kerül. Áraink forintban értendőek.A Webáruházban feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek. A Webáruházban szereplő termékképek és készletinformációk tájékoztató jellegűek és a valóságtól eltérhetnek.

Mire figyeljen vásárláskor?
Olvassa el webáruházunk ismertetőjét, a vásárlás kondícióit, a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
Tanulmányozza át a webáruház biztonsági feltételeit!
Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait (tranzakció azonosító, engedélyszám)!
Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

12. A webshop oldalán közzétett ÁSZF érvényes
 

Az oldal tetejére